Fred Van Hove

Begonnen met taijiquan in 1989. Eerst bij Maria Van Orshoven, vervolgens bij Shen Zhengyu en later bij Li Chang Duo. Een belangrijke leraar was ook Patrick Couder.

Op zoek naar de roots van Taijiquan trainde ik gedurende de jaren 2002-2009 een tijd intensief in China/Shanghai. Ik trainde daar eerst Chen-stijl met Wang Wen Long, vervolgens ook xin yi met Nu Wen Fa en uiteindelijk ontmoete ik in 2006 Shen Tiegen die mijn voornaamste leraar werd. Later onderging ik ook de 'Bai Shi ceremony' met hem. Shen Tiegen trainde intensief Wu-stijl taijiquan met Ma Yue Liang en Wu Yin Hua en was een discipel van Qian Cao Qun.

Van 2010 tot begin 2014 verbleef Shen Tiegen in Hamburg. Jaarlijks kwam hij 2 keer een maand naar Belgie voor intensieve stages.

In 2018 ging ik (samen met 2 studenten) een laatste keer naar Shanghai voor een 3 weken training.

Door Corona kon de geplande 2020, 3 weken training met Shen Tiegen niet doorgaan.

Met het ouder worden verdiep ik mij meer en meer in qi gong/nei gong als methode om gezond, soepel en sterk te blijven. Zo beoefen ik natuurlijk de qi gong/nei gong reeksen verbonden aan de Wu- en Chen-stijl systemen. Daarnaast doe ik Sinds enkele jaren wekelijkse uitwisselingen met Dr Tony Carmone die een specialist is in Chinese geneeskunde en medische qi gong.
Op martiaal vlak wordt op aangename en een harmonische manier trainen met partner belangrijker dan de sterkste te zijn of winnen.